maanantai 3. joulukuuta 2012

Neiti täyttää 5kk!

En ymmärrä mikä on kun ei vaan kirjota. En määrittele onko se jaksamisesta, kehtaamisesta vai mistä kiinni mutta jostain se vain mättää. 

Käytiin pari viikkoa sitten kokeilemassa jäljestystä, teoriaosuuden jälkeen tehtiin n. 20 askeleen jälki ja sitten eikun koira jäljelle. Neela yritti aluks syödä sitä jäljen alkumerkkiä mutta sitten se tajus että "hei, täällähän on nameja!" kovin montaa ei jäänyt välistä mutta ite olisin kuulemma voinu vähän "reippaammin" tulla takana kun koirakin rupes selvästi reippaammin jälkeä haistelemaan. Loppupäässä palkkakupin jälkeen hää ois vielä kovasti jatkanu miun jälkeä sinne pellon toiseen päähän.. :D Mutta kyllä siitä jälkikoira tulloo!

Tänään on kuitenkin se päivä kun Neela täyttää 5 kuukautta. Iso tyttöhän se jo on ja uhmaileekin jo välillä! Äitillä on tili tyhjä joten ei ollu varaa ostaa mitään erityisherkkuja edes mutta erityisen paljon pusuja ja huomiota hän on saanu kyllä tänään.

Meillä oli iskän ja pikkuveikan kanssa muutto rivitaloneliöön vuokralle ja ehkä ainut hyvä puoli tässä on se että saatiin Neelan kanssa kunnon lenkkeilymaastot, mitä mennään aina kotona ollessa tutkimaan.

Lauantaina oli tädin synttärit mummolassa ja siellä on sellanen kohta 10 vuotta täyttävä mixeri-narttu joka on ihan älyttömän mustasukkanen ihmisistä ja leluistaan - koko ajan ärisemässä mutta Neelapa ei usko vaan ottaa sen leikkinä. Kieltämättä aika hauskan näköstä mutta Nellin sitä räkyttämistä ei kestä erkkikään.. Sittempä  keksittiin jättää se räkyttäminen aivan noteeraamatta niin väheni huomattavasti ja lopuksi hyö nukkuvatkin jo vierekkäin - Nelli oven edessä vartioimassa leluja ja Neela siinä vieressä. Kyllä niistä vielä kavereita tulee!
 
Sunnuntaina käytiin Neelan kanssa tuolla lähipellolla ja metsässä juoksemassa irti ja neiti usko erittäin hienosti! Sillä kun on nyt alkanut se uhmailu että välillä laitetaan isot korvat koristeeksi, nenä maahan ja menoksi. Viime aikoina koira on tuntunu jo siltä että hei, sehän uskoo taas jotain mutta välillä kaikki käskyt kaikuu kuuroille korville ja mammalla on itku kurkussa kun koira ei tottele. Nyt helpottaa - ainakin hetkeksi. Tiedä koska taas alkaa se tottelemattomuus. Olin kotona pitkän viikonlopun ja ihan alko ärsyttämään kun itse olit väsyny ja kiukkunen ja koira totteli paremmin iskää kun minuu mutta kunnon yöunien jälkeen seuraavana päivänä oli jo paljon kivempi ja koira taas aivan normaali. Saakelin hurtta kun tajuaa millon mamma on äkänen ni sitte pitää vielä tahallaan kiusata.

Ainiin, käytiinhän myö viime viikolla Neelan kanssa tallillakin! Neiti totteli erittäin hyvin ja oli kovasti apuna karsinoiden siivoamisessa sekä käytävän lakaisussa. Välillä se huiteli jossain mutta kutsuttaessa tuli kyllä heti. Ranskanbulldoggi-neidit ihmetteli ihan kun on Neela kahdessa kuukaudessa kasvanu aivan valtavasti.

Neelalta on vaihtunu onnistuneesti yksi kulmahammas ja kaikki etuhampaat, odottelen kovasti koska muutkin kulmurit vaihtuu koska ne on niin p*rkeleen terävät että oikeesti koskee jos leikkiessä sormet jää väliin. :D Nyt onneks tulee opintotuki niin päästään se rabies-rokotus ottamassa kun muut on jo kunnossa.

Neela 5kk
 Palaillaan! :)


2 kommenttia:

  1. Neela on upea! Nimimerkillä teitä koirat.comissa kyylännyt.. :D

    VastaaPoista
  2. Neela kiittää! :) Ja mukava kuulla että meitäkin kyylätään. ;)

    VastaaPoista