sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Talvi on tullut!

Miun piti istua jo kauan sitten alas ja kirjotella mitä meille kuuluu! Mutta aina olevinaan on ollut niin kiire, ettei edes sen vertaa ole ehtinyt istua alas. Mehän siis ollaan koirien kanssa nyt virallisesti muutettu Kiteelle tänne susirajalle ja arki "uudella" paikkakunnalla on alkanut ihan lupaavasti. Matkattiin koirien kanssa vielä hetki sitten Ylämylly-Kitee väliä viikonloppuisin miun kokkiharjoittelun takia, joka on nyt ohi. Ylämyllyllä vietettiin viikot ja viikonloput oltiin Kiteellä. Välillä se oli erittäin stressaavaa, koska ainakaan Mila ei kuunnellut Ylämyllyllä asuessa yhtään mitään, mutta aina kun tultiin tänne kotiin, niin sitten se oli oikea herran enkeli. Ymmärrän kyllä, että koirillekkin on stressaavaa "asua" kahdessa eri paikassa, mutta ainakin Neela on jo siihen tottunut. Nyt ei onneksi tarvitse enää stressata! :)


Mila on ollut oikea termiitti ajoittain ja nyt varsinkin kun hampaat rupeaa vaihtumaan, pitää niitä kokeilla ihan kaikkeen. Onneks neito kuitenkin uskoo, kun kielletään ja ottaa mielellään vaihdossa jotain sallittua purtavaa. On todella mukava nähdä, kuinka on saatu aikaan jo tuloksia. Kumpikin istuu ovella ja odottaa lupaa päästä pihalle, joka tulee sen jälkeen kun kumpikin ottaa katsekontaktin. Molemmat koirista odottaa ruokailulupaa istumalla ja odottamalla - katsekontaktilla heruu tähänkin lupa.


Neelan kanssa on tehty nyt paljon töitä kontaktin kanssa. Neiti aikuiselta hävisi korvat yhteen väliin kokonaan, mutta tällä hetkellä keskitytään vaan pitämään hauskaa ja siihen, että koira ottaa itsenäisesti kontaktia. Tuloksia on jo hieman saatu, mutta tokoilut ynnämuut saa jäädä. Odottelen tässä, että koska keväällä starttaa Kiteen kennelkerhossa taas BH tottis-ryhmä ja pentukurssi jotta päästään sitten viimeistään tositoimiin. Talvi on pärjättävä omillaan. No, ehkä me selvitään!


Milliksen kanssa on harjoiteltu tosi paljon kontaktin ottamista. Taino ei sitä tarvihe kun vahvistaa, penneli osaa sen jo kuin vanha tekijä. Perusasennon harjoittelun ja siitä vapautuksen myötä, se saattaa lähteä itse seuraamaan kontaktissa josta seuraa sitten superkehut. Ei olla siis varsinaisesti harjoiteltu edes seuruuta mutta se tulee tässä ihan itsestään. Maahan meno on vielä vähän vaiheessa, mutta en ole jaksanut ottaa stressiä asioiden opettamisesta, koska tässä on vielä muuttohässäkät, joulut ja uudet vuodet välissä. Uuden vuoden lupaukseksi voisikin laittaa, että otan itseäni niskasta kiinni ja siitä alkaa kunnon treeni!

Milan sisäsiisteyskin on ottanut harppauksen kuin itsestään. Yhdessä välin vain tajusin, että se ei enää tee niin usein sisälle. Kaikki alkoi öistä, kun penneli ei tehnyt yhtään mitään sisälle. Siitä se sitten siirtyi päiviin kun kahdeksan tunnin aikana oli tullut vain yhdet kikkareet tai yhdet lirut. Sitten tajusin, että hei, pennelihän alkaa jo näyttää sisäsiisteyden merkkejä - jei! :) Tästä on hyvä jatkaa.

Onko muilla jo uuden vuoden lupauksia? :)Meille tuli parikymmentä senttiä lunta ja koirat nauttii. Mitäs muiden koirat tykkää lumesta? :)

- Ella

P.s. Sain tässä kuvahaasteen jokin aika sitten, mutta en ole saanut tehtyä vielä sitä. Sekin julkaistaan toivon mukaan tässä lähipäivien aikana kunhan saan kursittua sen kasaan. Näkemisiin!

5 kommenttia:

 1. Oi vau! Vähänkö teil on paljon lunta! Meillä vaan sillee pikkusen, mut Nala ja pentu tykkää tästä vähästäki. Toivottavasti tulis enempi jossain vaiheessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää varmasti ehtii sulaa vielä pois mutta nautitaan kun vielä voidaan. Koirat on onneksi välillä vähään tyytyväisiä!

   Poista
  2. Must tuntuu ettei ehkä ennee jouluu ainakaa myllyltä sula. Lisää tulee tuutin täydeltä. Koirat kyllä tosiaa nauttii vähästä. Teillekki näkyy muuttanu uus lapsi :) soma pieni.

   Poista
 2. Nyt kyllä sään puolesta näyttää vakavasti siltä ettei sula. Parempi kyllä olisi niin saatais valkea joulu! Kyllä, Millis on 18-viikkoinen pieni termiitti, joka sulattaa kaikkien sydämet! :) Teilläkin söppänä pieni karvakaveri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo nii meillekkin muutti 15.11 haettuu Kajaanista seropityttö Lilo Nallukan kaveriksi. Tämä meidän napero sulattaa jos ri muuta niin ainakin Janin hermot :D

   Poista