tiistai 10. helmikuuta 2015

Virolahden pentukatselmus + kuulumisia

Hoi rakkaat lukijat! Miun on pitänyt tulla kertomaan teille jo muutama päivä sitten, miten meillä meni Virolahden pentukatselmuksessa, mutta jotenkin ei vaan ole ollut inspiraatiota istua alas kirjoittamaan. Lähdin siis 1.2. ajelemaan neljän aikaan aamulla kohti Harjun Oppimiskeskusta yksin termiitin kanssa. Matka oli puuduttava, sillä pimeillä pätkillä kävi väsyttämään ihan toden teolla, mutta perille onneksi päästiin ehjin nahoin. Piti pari kertaa Milaa huudella, kun tuntui ettei koko koira olekkaan mukana - sitten kyllä kun paikan päälle päästiin, niin sitä ei voinut olla huomaamatta.... :D Mila käyttäytyi olosuhteisiin nähden hyvin, satunnaista paukuttamista lukuunottamatta. Kyllähän se pennuille odottaminen on kaikista raastavinta ja kun ei siskon ja veikan kanssa päässyt leikkimään.
Kehässä meni hienosti, kaverimme esitti Milan, koska mie olin avustamassa kehän ulkopuolella. Miun panosta ei kyllä tarvittu, kun meidän eteen tulikin yks pitkäkarvainen pentu vetoavuksi. Itse esitin yksilökehän, mutta siinä kävi niin että esitin sen väärään suuntaan, ni eiköhän termiitti sitten tuijotellut kasvattajaa ja muita meidän seurueessa olleita kehän ulkopuolella, äh! Ei se mitään, ei tultu hakemaan sijoitusta vaan uusi todella iso sosialistamiskokemus.

Tuomarina toimi Wolfgang Lauber, Saksa
Arvosana: L+, sijoitus 5/7
Arvostelu löyhästi käännettynä + se mitä ei osattu kääntää: Hyvin ilmeikäs, tumma pigmentti, harmoniset linjat(?). Hündin mit guten gebäudeverhältniss und harmonischen linienführung. Kruppe ist betont geneigt.Hauskaa oli ja Miranda, Mila ja Tarmo pääsivät vielä näyttelyn päätteeksi juoksentelemaan keskenään. :)

Sitten ajattelin lopuksi näyttää, mitä sain aikaan kun kuulin, että RAW-tiedostoon tallennetut kuvat + EOS-kameran mukana tulleilla sovelluksilla saa aikaan todella hienosti pelastettuja kuvia. Tässä teille muutama näytille:


- Ella

6 kommenttia:

 1. "Kehässä meni hienosti, kaverimme esitti Milan, koska mie olin avustamassa kehän ulkopuolella. Miun panosta ei kyllä tarvittu, kun meidän eteen tulikin yks pitkäkarvainen pentu vetoavuksi. "

  Siis kaksoishandlasit?

  VastaaPoista
 2. Kyllä, luit oikein. Kyseessä oli SPL:n näyttelyt (epäviralliset pentunäyttelyt tosin, mutta sama idea), jossa koiran tulee vetää ja avustaminen kehän ulkopuolella on sallittua. Minun oli tarkoitus vaan juosta kehän ulkopuolella ja saada Mila vetämään. Näin myöskin aikamoisia suoritteita muilta avustajilta, jotka pitivät järkyttävää meteliä, viheltelivät pilleihin, houkuttelivat rukkasilla, leluilla ja vaikka millä koiraa vetämään. Se oli jo ehkä vähän yliampuvaa. :P

  VastaaPoista
 3. Moikka. Eksyin blogiisi ja liityin lukijaksi. Joskus olen täällä käynytkin, mutta en näköjään rekisteröitynyt silloin. Hirmuisesti olen etsinyt uusia sakemanniblogeja. Ihanaa, että löysin tänne. :)

  Tuossa myös omieni blogi. Sielläkin kaksi sakumaanikkoa. :)
  Kolme sählää

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi!
   Mukava saada uusia lukijoita, ehkä se innostaisi taas kirjoittamaan. Pentukin täyttää muutaman päivän päästä vuoden ja minä en oo mittää kirjottanu! Kaikkea on sattunut ja tapahtunut, mutta toivottavasti tässä joku päivä reipastun ja kirjotan meidän kuulumiset edes parissa erässä. :)

   Käyn lukaisemassa blogiasi. :)

   Poista
 4. Onko tuo canon eos 1200d ollut hyvä ja helppo käyttää? Kun itse olen ajatellut ostaa ekaksi järkkäriksi niin suositteletko? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä on ollut ja suosittelen ensikameraksi. Kyllähän se vähemmän kuvanneella vähän vaatii harjoitusta, jos haluaa manuaalisäädöillä kuvata. Jotkut asetukset toki ovat löytäneet paikkansa ja varmasti loputkin siihen tarkoitukseen, kun itse tarvitsee. :)

   Poista